Burgerlijk recht

BURGERLIJK RECHT

Eén van de rechtsgebieden waarop wij actief zijn, is het (algemeen) burgerlijk recht; ook wel privaatrecht genoemd. Dat wil zeggen: het recht dat tussen particulieren en bedrijven onderling in ons dagelijks leven van toepassing is. Dit een omvangrijk rechtsgebied. Te denken valt hierbij aan o.a. consumentenrecht, incasso van geldvorderingen, huurrecht, koopovereenkomsten, aansprakelijkheidsrecht en onrechtmatig handelen maar ook erfgrens- en burenkwesties, erfdienstbaarheden, pachtzaken en erfrechtkwesties.

Het verdient uiteraard de voorkeur dat de kans op een juridisch geschil zo klein mogelijk is; niemand raakt namelijk graag in een juridisch conflict betrokken. Door ons van tevoren uw contract te laten beoordelen of door goede algemene voorwaarden voor uw bedrijf op te laten stellen, kunt u niet alle mogelijke juridische problemen voorkomen (zo realistisch zijn wij wel) maar u kunt daarmee wel de risico’s op een conflict minimaliseren.

Wie toch geconfronteerd wordt met een rechtsgeschil (bijvoorbeeld uw klant betaalt niet, uw buurman bouwt over de erfgrens heen, een familielid werkt niet mee aan de verdeling van de erfenis) kan met recht een beroep op ons doen. Juist als een gang naar de rechter nodig is, is onze deskundige juridische bijstand immers onontbeerlijk. Daarbij zullen wij steeds zoeken naar de meest profijtelijke oplossing van het geschil voor u.

Of u nu zakelijk of privé een geschil heeft, onze advocaten en mediator staan voor u klaar. Zoekt u een advocaat in Hoogeveen voor onder andere echtscheiding ontslag alimentatie huur uitkering buren strafrecht? Bel of mail Grollé Advocaten, Hoogeveen telefoon 0528-232303 mail: info@grolleadvocaten.nl.