FAMILIERECHT

Advocaat nodig

Wanneer u gaat scheiden, heeft u een advocaat nodig. U kunt dus niet zonder een advocaat tot een ontbinding van uw huwelijk komen. Maar u heeft ook een advocaat nodig als u niet getrouwd bent en uit elkaar gaat, maar wel gezamenlijk kinderen heeft.

Een echtscheiding is vaak een emotionele gebeurtenis voor u en uw partner. Het is dan ook belangrijk dat een advocaat niet alleen naar de juridische aspecten kijkt, maar ook naar de menselijke achtergronden. Vooral als er kinderen bij een echtscheiding betrokken zijn, is het belangrijk dat uw advocaat het volledige proces in goede banen leidt.

Deskundigheid

De echtscheidingsadvocaat moet deskundig zijn op het terrein van familierecht, waaronder echtscheiding, alimentatie en omgangsrecht. Ons kantoor is deskundig op het terrein van het familierecht, waaronder echtscheiding, alimentatie en omgangsrecht. 

Discussies over alimentatie, omgangsregelingen, ouderlijk gezag en ouderschapsplannen kunnen hoog oplopen. Vanzelfsprekend richten wij ons eerst op het tot stand brengen van een snelle en goede regeling.

Mogelijkheden

Bent u nog op goede voet met uw ex-partner en wilt u een moeizame echtscheiding voorkomen? Dan kunt u uw echtscheiding gezamenlijk laten regelen door één gezamenlijke advocaat. Deze vorm van echtscheiding lijkt op mediation. De advocaat van Grollé Advocaten en Mediaton speelt in deze vorm van echtscheiding een meer adviserende rol voor beide partijen.

Als partijen dat willen kan er echter ook gekozen worden voor een viergesprek. Dit is een gesprek waarbij beide partijen ieder met hun eigen advocaat aanwezig zijn.

Mr. Marrit Alta kan de gezamenlijke echtscheiding ook via een mediation traject begeleiden. Zij is gecertificeerd MfN mediator en lid van de vFAS. Als het lukt om in gezamenlijk overleg, een viergesprek of mediation afspraken te maken over de gevolgen van echtscheiding dan kunnen deze afspraken worden vastgelegd in een convenant en of een ouderschapsplan. De rechtbank zal dan worden verzocht om de afspraken in het convenant en of ouderschapsplan over te nemen in een echtscheidingsbeschikking.

Maar als een regeling niet lukt dan wilt u een daadkrachtige advocaat, die samen met u tot een snelle oplossing komt. U schakelt ook dan Grollé Advocaten en Mediaton te Hoogeveen in voor het regelen van ouderschapsplannen, omgangsregeling, alimentatie, pensioenverdeling, verdeling van de gemeenschap van goederen of afwikkeling van huwelijkse voorwaarden. Met u gaan wij ook dan op zoek naar de voor u best denkbare oplossing.

Vragen

Heeft u vragen over onder andere echtscheiding, alimentatie, omgangsregelingen, ouderlijk gezag en ouderschapsplannen, aarzel dan niet om te bellen Grollé Advocaten en Mediaton te Hoogeveen (telefoonnummer 0528 232303). Grollé Advocaten en Mediaton te Hoogeveen helpt u dan graag verder.

Of u nu zakelijk of privé een geschil heeft, onze advocaten en mediator staan voor u klaar. Zoekt u een advocaat in Hoogeveen voor onder andere echtscheiding ontslag alimentatie, bestuursrecht of algemeen civiel recht. Bel of mail Grollé Advocaten, Hoogeveen